Exposició «Talking Brains. Com el llenguatge modela el cervell. Com el cervell modela el llenguatge»

TalkBrains

Gener serà l’últim mes en el qual es podrà visitar aquesta mostra en el CosmoCaixa de Barcelona, la qual ens convida a descobrir els fonaments biològics del llenguatge humà i el cervell lingüístic.

Al món hi ha prop de sis mil llengües, però només hi ha una sola capacitat del llenguatge, que enfonsa les arrels en un cervell que és únic: el de la nostra espècie. Des de la perspectiva del cervell, tots els éssers humans parlen un mateix llenguatge comú: l’humà. Totes les llengües del món, d’una gran diversitat a simple vista, procedeixen en realitat d’un cervell que és comú a l’espècie humana i que està determinat per una biologia específica.

L’exposició Talking Brains explica com ha evolucionat el llenguatge en els nostres avantpassats, i mostra també com en el nostre cervell es fa possible la capacitat d’aprendre a parlar i com aquesta capacitat canvia al llarg de la vida.

El visitant tindrà l’oportunitat d’observar el funcionament del nostre propi cervell mitjançant un innovador mòdul que fa palesa l’activitat dels nostres circuits neuronals. Aquí oblidarem els diccionaris, els professors de llengua i les gramàtiques normatives i viatjarem al nostre cervell a la recerca del llenguatge de la mà de paleoantropòlegs, neuròlegs, psicòlegs, neurolingüistes i especialistes en computació.

La facultat de parlar del present, del passat i del futur és únicament humana. Altres espècies tenen altes capacitats per comunicar-se, però fins ara no se n’ha descobert cap altra que pugui pensar o fer-se preguntes sobre el que passarà demà. La parla és un dels grans objectes d’estudi de la neurociència i altres disciplines.

Al següent enllaç podrem trobar un magnífic article publicat en la revista Mètode sobre aquesta exposició:

https://metode.es/noticias/talking-brains-cerebros-que-hablan.html

Dades pràctiques

  • Dirección:

    Calle Isaac Newton, 26. Barcelona, Barcelona

  • Horario:

    Horario: De lunes a domingo y festivos de 10 a 20 h

Deja un comentario