Art sonor?

28_e_168_b_baldessari_1563887542_550

La Fundació Joan Miró presenta Art sonor?, una pregunta en forma d’exposició que revisa la qüestió de la sonoritat en l’art i es planteja la possibilitat d’aquesta categoria estètica.

La mostra s’articula com un recorregut que segueix la petjada de l’element sonor en les arts plàstiques del segle xx, sota el guiatge del comissari Arnau Horta, reconegut expert en la creació sonora contemporània. El projecte es desplega en cinc àmbits que aborden des de l’element sonor com a font d’inspiració per als artistes visuals fins a l’art sonor com a possible categoria estètica, passant per la partitura com a espai d’experimentació, el cos com a dispositiu d’escolta o el silenci com a element discursiu i conceptual. Art sonor? aplega setanta peces, entre pintures, gravats, dibuixos, escultures i instal·lacions, que il·lustren la contínua i rica conversa que històricament han mantingut les arts plàstiques amb el so.

La selecció abasta un ampli arc temporal que va des de finals del segle xix fins a l’actualitat amb obres de trenta-sis artistes d’arreu del món, com James Abbott McNeill Whistler, Marcel Duchamp, Sonia Delaunay, František Kupka, Joseph Beuys, John Cage, Laurie Anderson, John Baldessari, Tres o Joan Miró, entre d’altres. L’univers plasticosonor de Rolf Julius (1939-2011), mai fins ara desenvolupat en cap mostra a Espanya, té una presència destacada a Art sonor?, coincidint amb el vuitantè aniversari del naixement d’aquest artista alemany.

Art sonor? recull el seu títol del text fundacional de Max Neuhaus (1939-2009), traduït per primera vegada al castellà i al català per a la publicació que acompanya la mostra i que inclou altres articles fonamentals sobre la qüestió, així com noves aportacions d’acadèmics reconeguts i el testimoniatge directe d’artistes i galeristes.

L’exposició “Art sonor?” es podrà visitar fins al 23 de febrer, de dimarts a dissabte de 10.00 a 18.00 hores i els diumenges de 10.00 a 15.00 hores, a la Fundació Joan Miró, a la muntanya de Montjuïc. Anar a aquesta mostra us donarà una àmplia visió sobre com la incorporació del so dona encara més dimensió a una obra artística.

L’entrada a l’exposició temporal té un preu de 7 euros, i la general de tot el museu, de 13. Trobareu tota la informació de l’exposició al web de la Fundació Joan Miró.

  • Exposició temporal
    Art Sonor?
  • Dates
    26/10/2019 – 23/02/2019
  • Comissari
    Arnau Horta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s