Biennal Ciutat i Ciència

biennal19-horitzontal-1024x576

Amb la voluntat de facilitar la difusió del coneixement científic que es genera a Barcelona i estrènyer el seu vincle amb la ciutadania, del 7 a l’11 de febrer se celebrarà en la ciutat la Biennal Ciutat i Ciència a nombrosos equipaments de tots els districtes. Aplegarà un total de 138 especialistes participants.

La Biennal compta amb set objectius al voltant de la ciència: reflexionar, participar, connectar, reforçar la igualtat, transmetre el coneixement, potenciar la transversalitat i complementar el Pla de Ciència de l’Ajuntament de Barcelona. Per assolir-los ha dissenyat un ampli programa d’activitats de formats molt diversos: conferències, debats, jornades, hackatons, arts escèniques, música, cinema, tallers… Una extensa oferta que convida a la reflexió i amb què el públic podrà trobar respostes a moltes de les seves inquietuds, comprendre els processos de la ciència i implicar-se activament en la recerca. Alhora, també pretén fomentar noves vocacions científiques en condicions d’igualtat i aproximar la ciència als infants a través d’una oferta adreçada a famílies.

En aquesta línia, les activitats de la Biennal proporcionen claus per formar-se opinions i prendre decisions amb criteri científic. Una part del programa s’emmarca en conceptes com la ciència ciutadana o els laboratoris ciutadans, on les persones no especialitzades participen en projectes de recerca i en la generació de nou coneixement basat en les demandes reals de la societat. Altres activitats, com els debats o un cicle de cinema amb tertúlia posterior, analitzen quines són les limitacions de la ciència, metodològiques, ètiques, socials. I no cal dir que moltes de les activitats tenen la mirada orientada cap al futur, als reptes a què ens enfrontem i com la ciència ens pot ajudar a assolir-los.

En definitiva, cinc dies per orientar la mirada al futur, als reptes a què ens enfrontem i per participar del pensament científic. Aquí trobareu el Programa complet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s