Exposició “Processos liminals” (Les cares dels CIE)

Processos liminals

Intervencions expositives sobre els CIE a la ciutat de Barcelona

La façana del Centre Cívic Casa Orlandai es converteix en un espai de denúncia amb el projecte “RUIDO Photo: Processos liminals”. Les fotografies, de Pau Coll, mostren els retrats i els testimonis de vuit persones que van ser arrestades només perquè no disposaven de documentació i que van patir abusos mentre esperaven que els deportessin. Agressions, maltractaments, falta d’atenció mèdica i morts que no han estat prou explicades conformen la sòrdida llista d’abusos que s’han documentat a l’interior dels CIE.

Aquesta exposició s’emmarca en la quarta edició del festival DOCfield, el Festival de Fotografia Documental de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa col·lectiva i de ciutat, liderada per la fundació Photographic Social Vision, que reconeix el valor social de la fotografia documental i del fotoperiodisme gràcies a un extens programa d’exposicions i activitats.

 

“Processos Liminals” versa sobre la desaparició dels migrants un cop ingressen als Centres d’Internament per a Estrangers. Els CIE són una plataforma per extradir persones que estan a Espanya de manera irregular. Així doncs, és el pas previ que els expulsa del lloc on viuen i els envien al país on vivien. Una deportació que no té en compte l’arrelament, les necessitats, les motivacions de persones que viuen a Espanya. Aquest projecte parteix d’entrevistes i fotografies realitzades per Pau Coll (RUIDO Photo) a immigrants il·legals que van ser reclosos en diferents CIE d’arreu del territori espanyol.

RUIDO Photo és una organització integrada per fotògrafs, periodistes i dissenyadors, que entén el documentalisme com una eina de reflexió i transformació social. És una plataforma des d’on s’exerceix un documentalisme independent, amb un fort contingut social i compromís cultural.

Fotografies: Pau Coll

Proposta expositiva: Roger P. Gironès

Horaris

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s