Exposició “Planeta vida” (Museu Blau)

«Planeta Vida» interpreta la Terra actual com a resultat de la interacció entre l’ambient químic i físic del planeta i els éssers vius. Els rius, les muntanyes i els oceans estan íntimament relacionats amb els organismes que hi viuen i tots junts formen un ecosistema global que actua regulant les condicions del planeta.

Aquesta visió de conjunt de la Terra i de la vida, que integra totes les disciplines de les ciències naturals, és l’eix vertebrador d’aquesta mostra que s’estructura en tres àmbits: ‘La biografia de la Terra’, ‘La Terra avui’ i ‘Les illes de ciència’.

El primer, ‘La biografia de la Terra’, descriu un viatge per la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta. ‘La Terra avui’, és la part que explica com és la Terra actualment. Aquests dos àmbits mostren el fons patrimonial del Museu. ‘Les illes de ciència’, àrees semipermanents i renovables, són petites exposicions en espais aïllats dins de l’exposició de referència que tracten aspectes com ara l’evolució, la nomenclatura i la classificació, la Mediterrània, el comportament animal, etc.

A més a més, l’exposició presenta importants millores d’accessibilitat als continguts  per a cecs o discapacitat visuals.  A les 17 taules interactives de l’exposició, on es mostren un total de 50 objectes que es poden tocar lliurement —entre peces originals i maquetes—  s’han implementat esquemes en relleu de les peces així com textos en grans caràcters i en braille (català).  Tots aquests recursos fan possible un recorregut tàctil sense barreres que es pot complementar amb l’audioguia que els usuaris trobaran a la seva disposició a la recepció del Museu Blau.

Més informació a

http://museuciencies.cat/es/visitanos/museu-blau/exposicion-planeta-vida/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s